Известие

Collapse
No announcement yet.

моля спешно за помощ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Те са две изглеждащи еднакво букси,едната е с 6 ,а другата не -така ли.А онова цилиндърче до релето за какво е ,като изключа мотора до бръмчи известно време.Интересно ми е колко неработещи имам.
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
      Имам един въпрос-възможно ли е да проверя кои са изгорелите свещи, като сваля буксите от релето и закача единия край на пробна лампа на положителния полюс на акумулатора , а другия край допирам до клемите в буксата,ако свеща работи би трябвало лампата да светне.
      Откачваш буксата с кабелите за свещите от релето и с друг кабел от плюса зад казанчето за антифриза почваш да докосваш на всеки пин.Има ли искра свеща работи.Няма ли значи не работи.Същата процедура можеш да правиш и директно на всяка свещ.
      Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
      Opel Astra J
      ex:
      Alfa Romeo 164 2.5TD
      Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
      Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Първоначално публикувано от Boby Покажи съобщение
        Откачваш буксата с кабелите за свещите от релето и с друг кабел от плюса зад казанчето за антифриза почваш да докосваш на всеки пин.Има ли искра свеща работи.Няма ли значи не работи.Същата процедура можеш да правиш и директно на всяка свещ.
        С пробна лампа или мултицет ми се струва по добре,това с даване на късо не ми се нрави много

Comment

Колега хубаво прочети цялата тема-свеща която сте отвили и не излиза се вади със гайка срязана на две!http://www.mercedes-club-bg.com/foru...showtopic=8238

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
            С пробна лампа или мултицет ми се струва по добре,това с даване на късо не ми се нрави много
            Не даваш на късо.Просто подаваш + на свеща и трябва да почне да подгрява.Искрата идва от голения ток който черпи свеща, не от късо.Няма ли искра значи не черпи ток и свеща не работи(или кабела до нея е прекъснат)
            Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
            Opel Astra J
            ex:
            Alfa Romeo 164 2.5TD
            Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
            Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Първоначално публикувано от Boby Покажи съобщение

Не даваш на късо.Просто подаваш + на свеща и трябва да почне да подгрява.Искрата идва от голения ток който черпи свеща, не от късо.Няма ли искра значи не черпи ток и свеща не работи(или кабела до нея е прекъснат)
              Да разбрах,мерси,от малък не си падам по електричество

Comment

Четох за начина на развиване с рязана гайка и сякаш ми се струва че си заслужава да опитам.Все пак имам малко резерви, тъй като резбата която би следвало да се "захапе" от рязаната гайка се е показала твърде малко.Мисля си че може да използвам и малко газ за да разкисне нагара но ме е страх да не проникне в маслото, че при такова положение ще трябва да го изхвърлям а е само на 1000км пък и хич не е евтино.Ще видим,утре очаквам да стане най накрая нещо хубаво,че откакто е дошла новата година все беди и поразии се случват.

Comment

Колеги,с голямо задоволство трябва да заявя че проблема със свещите днес бе разрешен.Парчето от скъсаната свещ на 4-ти цилиндър беше набито в цилиндъра и съответно извадено през отвора на дюзата с един тънък магнит,а свеща на 1-ви цилиндър, която беше цяла но не можеше да се развие, беше скъсана чрез леко почукване наляво надясно(отне доста време и клатене)след което остатъка от въртешното парче (нагревателя)беше набито също в цилиндъра, после остатъка от корпуса на свеща беше провъртян с едно свредло 8мм и след като стана на люспа бе изваден на парченца .С един метчик прокараха резбата тъй като беше замазана от въртенето с бургия, парчето от свеща и стружките бяха извадени също през отвора на съответната дюза.Имаше и инфарктни моменти,например като я запалих, че като взе да трака,рекох си айде задра някое парче в цилиндъра,но в последствие се оказа че дюзата не била обезвъздушена и след няколко форсирания проблема се оправи,но в началото всички го снесохме.В края на краищата всичко се оправи

Comment

Първоначално публикувано от balev64 Покажи съобщение
                    Колеги,с голямо задоволство трябва да заявя че проблема със свещите днес бе разрешен.Парчето от скъсаната свещ на 4-ти цилиндър беше набито в цилиндъра и съответно извадено през отвора на дюзата с един тънък магнит,а свеща на 1-ви цилиндър, която беше цяла но не можеше да се развие, беше скъсана чрез леко почукване наляво надясно(отне доста време и клатене)след което остатъка от въртешното парче (нагревателя)беше набито също в цилиндъра, после остатъка от корпуса на свеща беше провъртян с едно свредло 8мм и след като стана на люспа бе изваден на парченца .С един метчик прокараха резбата тъй като беше замазана от въртенето с бургия, парчето от свеща и стружките бяха извадени също през отвора на съответната дюза.Имаше и инфарктни моменти,например като я запалих, че като взе да трака,рекох си айде задра някое парче в цилиндъра,но в последствие се оказа че дюзата не била обезвъздушена и след няколко форсирания проблема се оправи,но в началото всички го снесохме.В края на краищата всичко се оправи
                    Даам демек накрая се оказа че съм прав, ама които още невярва да си сваля главата или да кисне у корселин докато сама не излезне.......след година.......две.....

Comment

Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщение
                      Даам демек накрая се оказа че съм прав, ама които още невярва да си сваля главата или да кисне у корселин докато сама не излезне.......след година.......две.....
                      Колега писал съм ти още вчера на лични..

Comment

В контекста на темата продължавам с един въпрос.При първия опит за сваляне на свещите се появи едно тракане(пляскане) което е само в диапазона 1400-1500 об. и то при положение че мотора е натоварен(колата се движи и подам повечко газ) а и също така е студен.След като загрее това тракане като че ли се губи, или поне намалява драстично.Има моменти, в които се чува по слабо и обратното.Честотата му е като на единично тракащ повдигач или клапан.От начало си мислех че това е изпускане на компресия от неплътната "превъртяла" свещ,но след като възстановиха всичко, шумът си остана.И малко предистория,след като в сервиза извадиха парчетата от цилиндъра и запалихме мотора от към едната дюза се чу много силен метален звук, но след няколко изфорсирвания звука се загуби.Друго което трябва да отбележа е че колата имаше два прескочили зъба на ангренажа,лично това го видях с очите си.Честно казано, не мога да се начудя как без свещи и с два прескочили зъба на ангренажа, това "животно" палеше в големите студове..
                        Last edited by balev64; d.m.y г., 19:39.

Comment

Мисля, че трябва да свалиш дюзата или дюзите, на цилиндрите от които подозираш, че идва тракането и да се опиташ с оглед или опипване да прецениш дали няма нараняване на повърхностите в следствие от останало парче. Вероятно и по самите дюзи ще има следи.
                          Първоначалното изтракване би могло да се дължи именно на това.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Ами дюзата е вадена след като се получи тракането и по нея нямаше нищо подозрително.Освен това, преди това силното тракане пак си го имаше проблема и по принцип си мисля, че ако има някакво нараняване, то би трябвали да се чува по всяко време и независимо от режима на мотора.По скоро си мисля дали не е дюза.Или неплътност някаква...

Comment

През зимата когато е по студено и аз имам такова тракане или метално чукане или незнам как да го определя Според мен имам една или повече недобре работещи дюзи Като се постопли и утихва Лятото този проблем изчезва
                              ALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща

Comment

Не знам дали има някаква връзка в случая, но аз при една изгоряла подгревна свещ усетих тракане в мотора при палене, което след 30-40 секунди изчезва - предполагам е заради ниската температура в цилиндъра от липсата на подгрев и оттам неравномерно горене на сместа или нещо такова (определено не съм компетентен като батките тука, че да знам със сигурност, това е ламерско предположение)...
                                След смяна на въпросната свещ това изчезна, а доколкото разбрах, докато свещите загреят няколко паления хубаво да "нагорят" може да има симптоми на изгоряла свещ, дори и мигане на лампата...

Comment

Working...
                                X